Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z jabłkiem,cebulą,chilli i pęczakiem pieczarkowym...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
masło klarowane 4 łyżki
mąka pszenna 1/2 szklanki
cebula 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
papryczka chilli 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
kasza pęczak 1 szklanka
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
masło klarowane 1 łyzka
natka pietruszki 1 łyżka
przyprawa w płynie - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z jabłkiem,cebulą,chilli i pęczakiem pieczarkowym...

wątróbkę zrobiłam wg porady od Pogotowie kulinarne Michela Morana z DS na faceeboku

wątróbki kurczaka oczyścić z błonek, żyłek i zamoczyć w mleku na kilka godzin- wątróbkę wylać na sito aby odciekło mleko

na gorącym maśle klarowanym smażyć obsypaną mąką wątróbkę na rumiano - usmażoną odłożyć na talerz

na tłuszczyku po wątróbce zeszklić cebulę i dodać pokrojone na cząstki jabłka

do smaku dodać kucharek, majeranek i podsmażać z 10 minut co jakiś czas mieszając - cebulę z jabłkiem położyć na wątróbce

kaszę pęczak ugotować w niesolonej wodzie i ugotowaną wylać na sito

na maśle klarowanym zeszklić cebulę i dodać pieczarki pokrojone w talarki - na dużym ogniu usmażyć pieczarki mieszając z 2-4 minuty

do pieczarek dodać kaszę, magę kucharka, natkę pietruszki i z 5 minut na mniejszym ogniu mieszając podsmażać

wątróbkę posolić na talerzu i podać z cebulą, jabłkami i pęczakiem pieczarkowym.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 12.04.2014 16:17
apetyczne danie
w mojej kuchni 12.04.2014 16:04
do cebuli i jabłek dodać papryczki chilli z pestkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak