Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z brzoskwiniami i migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1/3 szklanki
jajko 3 jajka
cukier 3/4 szklanki
olej 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
brzoskwinie w puszce
płatki migdałowe 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami i migdałami

Kroki postępowania

1
Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić w kostkę. Jajka ubić z cukrem mikserem na puch, następnie dosypać do nich mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodę oczyszczoną. Do składników dolać płynne składniki: olej i mleko, połączyć ze sobą przy pomocy miksera.
Krok 1 - Ciasto z brzoskwiniami i migdałami foto
2
Ciasto wylać do formy wysypanej bułką tartą, na koniec rozłożyć pokrojone owoce, na koniec posypać całość płatkami migdałowymi piec ok. 35-40 min w 180st. C.
Krok 2 - Ciasto z brzoskwiniami i migdałami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 12.04.2014 14:05
bardzo lubię połączenie brzoskwiń i migdałów
pestka 12.04.2014 13:24
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak