Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Pieczony w całości pstrąg z kaparami, cytryną i świeżymi ziołami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4 szt.
oliwa 4 łyżki
czosnek 4 szt.
cytryna 1 szt.
kapary całe Smak
tymianek
szałwia
natka pietruszki
koperek
kolendra
Liść lubczyku suszony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Pieczony w całości pstrąg z kaparami, cytryną i świeżymi ziołami

Pstrągi umyć, osuszyć, skropić oliwą, a następnie dokładnie natrzeć czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem. Do środka ryby włożyć plastry cytryny i kaparów, odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Pstrąga ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze, wstawić do piekarnia i piec około 20-25 minut w temperaturze 180C. Upieczonego pstrąga podawać bezpośrednio po przygotowaniu z gotowanymi ziemniakami i sałatką ze świeżych ogórków i koperku.
Pstrąga można również piec zawiniętą w folię aluminiową lub papier do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 17.04.2014 16:11
pięknie podana
sylwia_sl 10.04.2014 23:03
Pstrąg w takiej wersji na pewno musi smakować wybornie
Wiktoria29 10.04.2014 19:42
wygląda bardzo zachęcająco, uwielbiam pstrągi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak