Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Biała kiełbasa z cebulą i kminkiem

5.0
(39)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 400 g
czosnek 2 ząbki
cebula 2 szt. (pokrojone w piórka)
olej rzepakowy 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Kminek mielony Prymat
jajka przepiórcze kilka szt. (do dekoracji)

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Biała kiełbasa z cebulą i kminkiem

W garnku zagotować wodę z ziarnami pieprzu, zielem angielskim, liściem laurowym i ząbkami czosnku. Zmniejszyć ogień i włożyć białą kiełbasę. Parzyć przez około 20-25 minut, starając się nie doprowadzić do wrzenia.
Cebulę zeszklić na oleju rzepakowym, doprawiając solą, pieprzem i kminkiem. Kiełbasę wyjąć z wody, pokroić na kawałki (ewentualnie obrać ze skóry) i ułożyć na aromatycznej cebuli.
Podawać z przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi i puszystym chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 28.10.2016 12:26
Wygląda rewelacyjnie:)
KORAL 26.03.2016 09:07
Super wygląda, chociaż prosta rzecz
ANNA LISIECKA OPALENICA 24.03.2015 13:39
CIEKAWA PROPOZYCJA. POLECAM
Christopher 11.04.2014 19:28
Ładna propozycja podania białej kiełbasy.
Wiktoria29 10.04.2014 19:44
świetny pomysł podania, niesztampowy, dekoracyjny
Lidzia 10.04.2014 16:39
Smaczniutka.
Pani Domu 10.04.2014 10:40
ciekawie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak