Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dkg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej 1 łyżka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
kostka rosołowa 1 sztuka
mąka 2 łyżki
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą oraz do smaku pieprz, kucharek i czosnek granulowany. Wyrobić jednolitą masę. Uformować pulpeciki, ugotować w parowarze (około 35 minut). Na patelni rozgrzać olej, zrumienić posiekaną cebulkę z czosnkiem. Zalać 400 ml wody, dodać kostkę rosołową. Dodać koperek, dusić pod przykryciem 10 minut. Doprawić do smaku. Zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować. Ugotowane pulpeciki polać sosem i podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.03.2014 09:28
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak