Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z boczkiem i serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Rozmaryn suszony Prymat do smaku
ser żółty 4 plastry
boczek wędzony 10 dkg
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z boczkiem i serem

Kroki postępowania

1
Schab cieniutko rozbić. Natrzeć z obu stron oliwą, przyprawą kucharek oraz pieprzem, a od środka dodatkowo rozmarynem.
Krok 1 - Roladki schabowe z boczkiem i serem  foto
2
Na każdym kawałku położyć plaster sera oraz część wędzonego boczku pokrojonego w plastry.
Krok 2 - Roladki schabowe z boczkiem i serem  foto
3
Zwinąć roladki.
Krok 3 - Roladki schabowe z boczkiem i serem  foto
4
Przełożyć do naczynia żaroodpornego nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około godzinę.
Krok 4 - Roladki schabowe z boczkiem i serem  foto
5
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 5 - Roladki schabowe z boczkiem i serem  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 31.03.2014 07:47
Wspaniały obiad :)
norweska20 30.03.2014 23:15
obiadek pyszny...roladki bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak