Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIOSENNE NALEŚNIKI Z POKRZYWĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
mleko 2% 1 szkl
sól
jajko 2 szt
szpinak mrożony 100 g
pokrzywa 3 łyżki
szpinak świeży
twaróg 1 kostka
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
majonez 5 łyżek
przyprawa Tzatzik Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Porada

Naleśniki możemy posypać ugotowanym , startym żółtkiem .Będzie wówczas kolorowo i apetycznie .

Przepis i sposób przygotowania na: WIOSENNE NALEŚNIKI Z POKRZYWĄ

Kroki postępowania

1
Robimy ciasto naleśnikowe z którego smażymy naleśniki .
Krok 1 - WIOSENNE NALEŚNIKI Z POKRZYWĄ foto
2
Na patelni rozmrażamy szpinak , smażymy go 2-3 minuty .
Krok 2 - WIOSENNE NALEŚNIKI Z POKRZYWĄ foto
3
Szpinak świeży podsmażamy na odrobinie masła , solimy i dodajemy czosnku granulowanego .Mieszamy szpinak mrożony ze świeżym .
Krok 3 - WIOSENNE NALEŚNIKI Z POKRZYWĄ foto
4
Młodą pokrzywę dokładnie płuczemy , sparzamy wrzątkiem , drobno siekamy i dodajemy do szpinaku .
Krok 4 - WIOSENNE NALEŚNIKI Z POKRZYWĄ foto
5
twaróg rozdrabniamy widelcem , mieszamy ze szpinakiem i pokrzywą .Doprawiamy .
Krok 5 - WIOSENNE NALEŚNIKI Z POKRZYWĄ foto
6
Gotową masą smarujemy naleśniki , zwijamy . Łączymy majonez z przyprawą tzatziki , mieszamy i polewamy naleśniki . Posypujemy szczypiorkiem i natką .
Krok 6 - WIOSENNE NALEŚNIKI Z POKRZYWĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 30.03.2014 21:35
mi na pewno by smakowały :)
idealme 30.03.2014 21:04
muszą być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak