Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SURÓWKA WIOSENNA Z PEKINKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
papryka czerwona 1/2
papryka żółta 1/2
papryka zielona 1/2
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1/2 pęczka
czosnek ząbki 2
oliwa 3 łyżki
olej słonecznikowy 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Porada

Do takiej wiosennej surówki możemy również dodać posiekaną , młodą pokrzywę . Super bomba witaminowa !

Przepis i sposób przygotowania na: SURÓWKA WIOSENNA Z PEKINKI

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińska myjemy , otrząsamy z wody , siekamy . Wrzucamy do miski .
Krok 1 - SURÓWKA WIOSENNA Z PEKINKI foto
2
Myjemy papryki , wycieramy , każdą kroimy w kostkę lub jak kto woli w paski . wrzucamy do miski z kapustą .
Krok 2 - SURÓWKA WIOSENNA Z PEKINKI foto
3
Szczypiorek myjemy pod bieżącą wodą , otrząsamy z wody . Kroimy i również dodajemy do pekinki i papryki .Razem wszystko mieszamy .
Krok 3 - SURÓWKA WIOSENNA Z PEKINKI foto
4
Sok z cytryny mieszamy z cukrem , wlewamy oliwę i olej , ucieramy .Polewamy surówkę . Pieprzymy do smaku , musimy wszystko razem przemieszać i zostawić na 15-20 minut do przegryzienia się składników .
Krok 4 - SURÓWKA WIOSENNA Z PEKINKI foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak