Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eintopf z kapustą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
wędzony kuczak 350 g
cebula biała 1 szt
olej do smażnia
cukinia 1 szt
kapta pekińska 1 szt
kalarepa 1 szt
sos pomidorow 400 ml
sól
pieprz czarny
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Eintopf z kapustą

Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso mielone razem z pokrojona w kostkę cebulą i kurczakiem. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Cukinie i kalarepę pokroić w kostkę, kapustę poszatkować w mniejsze kawałki. Warzywa dodać do mięsa i przesmażyć razem przez kilka minut. Dodać sos pomidorowy i liść laurowy. Dusić razem przez około 15 minut. Az warzywa zmiękną. W razie potrzeby doprawić solą pieprzem i papryką. Serwować z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak