Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa wątróbka na pierzynce

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
czosnek 1/2 główki
cebula biała 2 szt
mąka do obtoczenia
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa wątróbka na pierzynce

Wątróbkę umyć, oczyścić i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić sola i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i przesmażyć na niej przepołowione ząbki czosnku. Wątróbkę odtoczyć w mące. Smażyć na tłuszczu z czosnkiem na rumiano. Przewrócić na druga stronę i dodać pokrojone w piórka cebule. Serwować z kiszonymi ogórkami ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.04.2014 12:29
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak