Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z ciasta francuskiego

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula pół sztuki
marchewka pół sztuki
pomidor pół sztuki
natka pietruszki 1 łyżeczka
ciasto francuskie 1 opakowanie- 275g
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Marchewkę podgotować. Miękką pokroić w kostkę. Odstawić. Na patelni podgrzać tłuszcz. Posiekać cebulkę i podsmażyć na złoty kolor. Dodać marchewkę i pokrojonego pomidora. Smażyć jeszcze przez chwilę, a na koniec dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Całość wymieszać.
Krok 1 - Bułeczki z ciasta francuskiego  foto
2
Ciasto francuskie pokroić na mniejsze kawałki, nakładać farsz.
Krok 2 - Bułeczki z ciasta francuskiego  foto
3
Formować mniejsze bułeczki.
Krok 3 - Bułeczki z ciasta francuskiego  foto
4
Wyłożyć na wysmarowaną margaryną blachę. Zapiekać na złoty kolor w 180 st (przez ok. 20-25 min). Smacznego.
Krok 4 - Bułeczki z ciasta francuskiego  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 31.07.2014 07:44
proste i przepyszne!
Róża1 24.07.2014 10:41
bardzo smaczne !!!
Ewelina45 11.07.2014 11:35
Wyśmienite :)
erym 29.05.2014 09:52
ciekawy pomysl, troszke inny niz wszystkie
mirosława4 01.05.2014 21:16
bardzo lubię
Lidzia 06.04.2014 12:39
Uwielbiam francuskie na słono.
Monia 05.04.2014 18:33
Wyglądają krucho, delikatnie i na pewno smacznie :)
Christopher 05.04.2014 18:31
Lubię eksperymentować z ciastem francuskim. Bułeczki smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak