Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka ze śliwkami opasane boczkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1/2 kg
śliwki suszone 10 szt
boczek wędzony 6 szt
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
śmietana 30% 375 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka ze śliwkami opasane boczkiem

Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Z obu stron oprószyć solą, pieprzem i papryką. Następnie z jednej strony mięso oprószyć tymiankiem i rozmarynem, ułożyć po dwie suszone śliwki, delikatnie zwinąć. Roladkę opasać plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie zalać śmietanką i dusić ok. 8 minut na małym ogniu. Podawać z wytworzonym sosem oraz pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 05.04.2014 22:24
Talerz bym wylizała po takim jedzonku :)
kloruś 05.04.2014 10:16
smakowite i pomysłowe
wyattearp 05.04.2014 08:21
smaczne i ładnie podane
Wiesława1 05.04.2014 07:43
Wyśmienite danie
Beatris 04.04.2014 22:59
Aż ślinka leci na sam widok...
Ania84 04.04.2014 21:44
ależ to musi być pyszne
adelajda 04.04.2014 21:21
narobiłaś mi smaczek, lubię mięsa ze śliwkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak