Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z jabłkiem i żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche

mąka 1,5 szkl
cukier 1/4 szkl
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1/2 kostki
jajko 2 szt

farsz

jabłka 3 szt
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
żurawina suszona 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z jabłkiem i żurawiną

Kroki postępowania

1
Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto.

Cienko rozwałkowujemy, przykładamy foremkę i wycinamy kółko. Ciastem wylepiamy dno i boki foremki na babeczki, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach.

Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon i żurawinę – mieszamy.

Farsz nakładamy do babeczek.
Krok 1 - Kruche babeczki z jabłkiem i żurawiną foto
2
Przykrywamy ciastem i dokładnie zlepiamy brzegi, nakłuwamy widelcem i posypujemy cukrem.
Krok 2 - Kruche babeczki z jabłkiem i żurawiną foto
3
Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni ok 15-20 minut. Gotowe babeczki można posypać cukrem pudrem.

Smacznego!!!
Krok 3 - Kruche babeczki z jabłkiem i żurawiną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 05.04.2014 10:17
ciekawa propozycja :)
everay 04.04.2014 11:20
świetnie wyglądają:)
norweska20 04.04.2014 00:12
pychotka takie babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak