Przepis i sposób przygotowania na: Piernik marchewkowo-bananowy
Kroki postępowania
Marchewkę utrzeć na tarce o średnich oczkach.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C.
Pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia.
mąka tortowa | 120 g |
mąka pełnoziarnista | 150 g |
cukier kryształ | 1 szkl. |
olej słonecznikowy | 3/4 szkl. |
marchewka | 350 g |
banan | 2 duże |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 łyżeczka |
Cynamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
jajko | 3 duże |
Soda oczyszczona Prymat | płaska łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: