Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z roszponki gruszki i orzechów włoskich

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 100 gram
gruszki 1 średnia
orzechy włoskie garść
ocet winny 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oliwa opcja

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z roszponki gruszki i orzechów włoskich

Roszponkę opłukać i oczyścić z korzonków. Osuszyć.
Gruszkę obrać ze skórki jeśli jest twarda, przeciąć na ćwiartki, wyciąć gniazdo nasienne, a na końcu pokroić na cienkie plastry lub w kostkę.
Orzechy obrać ze skorupki i pokroić na mniejsze części. Kupne obrane lepiej podprażyć na patelni. Składniki sałatki skropić octem, oliwą, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Od razu serwować.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 10.09.2014 07:50
lekka i orzeźwiająca :)
Katarzyna/kate1980 12.04.2014 20:27
bardzo fajne połączenie składników
mirosława4 11.04.2014 16:47
zdrowo i smacznie
Granita 08.04.2014 15:48
prezentuje się fenomenalnie
kloruś 01.04.2014 10:48
szybki przepis i bardzo apetyczna sałatka. Super :)
Krystyna32 01.04.2014 07:52
apetyczna sałatka
magduś83 31.03.2014 23:33
lekka i smacznie wygląda :)
Kejti 31.03.2014 21:10
Zrobię taką :-)
luna76 31.03.2014 20:05
świetny przepis na zdrową sałatkę :)
Renata9 31.03.2014 19:35
bardzo smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak