Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa wiosenną porą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 1
rzodkiewka 4
pomidor 1
ogórek 0,5
śmietana 12% 2 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa wiosenną porą

Liście salaty myjemy i rwiemy w palcach na mniejsze kawałki – przekładamy do miski. Oparzonego pomidora oraz obranego ogórka kroimy w niewielką kostkę. Umyte rzodkiewki również kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Następnie dodajemy śmietanę 18%, nieco soli i pieprzu do smaku oraz przyprawę do sałatek, która nada surówce lepszy smak. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do miseczki, dekorujemy rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak