Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z wędzonym łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
łosoś wędzony plastry 100 g
majonez 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z wędzonym łososiem

Umyte jajka gotujemy na twardo i wkładamy do zimnej wody aby przestygły. Obieramy z skorupek. Wystudzone jaja przekrawamy na pół i usuwamy żółtka, które wkładamy do rozdrabniacza. Do żółtek dodajemy majonez oraz łososia ( troszkę zostawiamy do dekoracji) porwanego na kawałki i miksujemy. Powstałą masę doprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem. Masę układamy w wydrążonych białkach i dekorujemy pozostałym łososiem oraz natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 11.03.2014 10:23
bardzo lubię takie smaczne jajeczka:)
Lidzia 11.03.2014 05:47
Takie lubię.
Koper 10.03.2014 22:06
Też robię jajka z wędzonym łososiem, super są :)
Kuchenka 10.03.2014 21:49
bardzo fajne
Sroczka 10.03.2014 21:28
Pyszne jajeczka, zjadłabym takie.
norweska20 10.03.2014 21:28
smaczne..znakomity farsz
aisoglam 10.03.2014 21:16
Apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak