Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 g
cebula 1 szt
mąka 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
olej do smażenia
woda 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mieso umyć ,pokroić w średnią kostkę.Przyprawić solą czosnkową lub ziołową.Mięso obtoczyć w mące. Smazyć mięso na patelni z rozgrzanym olejem .Gdy mięso jest już usmażone i rumiane dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażymy.Na koniec dodajemy ok 1 łyżeczki papryki słodkiej mielonej.Wszystko razem mieszamy.Zalewamy wodą i dusimy.Dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż mięsko będzie miękkie.Mi wychodzi zawsze sos którego nie muszę dodatkowo zagęszczać ,ale jeśli jest za rzadki to można delikatnie zagęścić mąką.Na koniec doprawiamy sos do smaku .Ja zawsze podaję z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 10.03.2014 10:50
ooo coś co lubie
Barbara/zuza22_85 10.03.2014 10:38
bardzo dobry
Jarek123 10.03.2014 09:56
Bardzo fajny przepis :)
Paolcia 10.03.2014 08:40
mmmmm bardzo lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak