Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 0,5 opakowania
truskawki 4 sztuki
masło 1 łyżeczka
brązowy cukier 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie dzielimy na 8 części.
Krok 1 - Truskawki w cieście francuskim foto
2
Na każdy kawałek układamy połowę truskawki i posypujemy ją brązowym cukrem.
Krok 2 - Truskawki w cieście francuskim foto
3
Zwijamy - zaczynając od szerszej strony .Na górę każdego rogalika nakładamy kawałek masła i posypujemy delikatnie brązowym cukrem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy do zrumienienia.
Krok 3 - Truskawki w cieście francuskim foto
4
Smacznego!!!
Krok 4 - Truskawki w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 11.03.2014 21:18
bardzo ciekawe,tak przyrządzonych truskawek jeszcze nie jadłam
Bernadeta1 10.03.2014 00:33
Ale pyszne rogaliki
w mojej kuchni 09.03.2014 15:12
smaczne ciasto
Marta1986 09.03.2014 14:56
bardzo smaczne
adelajda 09.03.2014 14:12
super !! narobiłaś mi smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak