Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chiński makaron z kurczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 100 g
filet z kurczaka 1 szt
papryka 1 szt
grzyby mun kilka szt
bambus pędy 1/2 puszki
kapusta pekińska 1/4 szt
cebula 1 szt
papryczka chili 1 szt
sos sojowy 3 łyżki
marynata
wino białe deserowe 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
olej 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier brązowy 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chiński makaron z kurczakiem

Składniki marynaty wymieszać razem. Filet z kurczaka pokroić w paski i wymieszać z marynatą. Wstawić do lodówki na dwadzieścia minut. Grzyby mun namoczyć. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju arachidowego, przez 2 minuty podsmażyć drobno posiekaną papryczkę chili, a następnie mięso i przełożyć z powrotem do marynaty.

Wlać na patelnię 2 łyżki oleju arachidowego. Paprykę i grzyby pokroić w paseczki, cebulę w piórka, a pora w krążki. Warzywa wrzucić na patelnię, podsmażyć 5 minut, dodać pokrojoną pekinkę, smażyć 2-3 minuty. Dodać mięso i makaron, polać sosem sojowym. Dokładnie wymieszać, podsmażyć 2 minuty i gotowe :) Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 09.03.2014 10:49
dobre połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak