Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z bundzem , jajkiem i listkami botwinki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata do dekoracji 2 garście
jajko 3 szt
ser owczy 20 dag
Sól ziołowa jodowana Prymat
jogurt naturalny 1 kubek
Czarnuszka nasiona Prymat
czosnek 1 ząbek
majonez 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z bundzem , jajkiem i listkami botwinki

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Kroimy w grube plastry. Sałaty myjemy i mieszamy z sobą. Liście botwinki myjemy osuszamy i dodajemy do sałaty. Rozkładamy na talerzach. Bundz kroimy w kawałki układamy na sałacie , plasterki jajek też dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z majonezem doprawiamy wyciśnięciem czosnkiem solą i pieprzem do smaku. Dodajemy sos do sałatki. Nie mieszamy. Całość posypujemy solą ziołową i czarnuszką.;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 09.03.2014 16:39
zjadlabym taka salateczke
Adamorek 09.03.2014 10:32
ale bundz to tylko latem
patryska76 09.03.2014 10:10
Pięknie podana ;)
Jarek123 09.03.2014 09:48
Jajka są świetne w każdej odsłonie :)
Aga-25 09.03.2014 09:35
na śniadanko super
noninka77 09.03.2014 09:07
zachęcająca:)
Romanowka 09.03.2014 08:53
a ja chętnie taką sałatkę zjadłabym na śniadanie :) na pyszny początek dnia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak