Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kurczakiem po chińsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 25 dkg
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
seler 1/4 szt
papryka czerwona 1/2 szt
grzyby mun kilka sztuk
bambus pędy 10 dkg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sos sojowy
makaron ryżowy 1 opakowanie
marynata
miód prawdziwy 1 łyżka
sok z cytryny
sos sojowy 3 łyżki
olej 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kurczakiem po chińsku

Pierś z kurczaka pokroić w podłużne paski, zalać marynatą i odstawić do lodówki. Grzyby namoczyć. Wszystkie warzywa pokroić w "zapałkę".

Podsmażyć, cały czas mieszając, zaczynając od marchewki i selera, potem dodać cebulę, cukinię i paprykę, a na końcu grzyby oraz pędy bambusa i smażyć jeszcze przez chwilę. Przełożyć do miski.

Usmażyć mięso (mniej więcej 3 minuty). Dodać warzywa i dokładnie wymieszać. Do 1/2 szklanki wody z moczenia grzybów dodać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, zagęścić potrawę.

Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Po kilku minutach odcedzić. Przesmażyć mi łyżce oleju, przyprawić sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.12.2014 17:51
wygląda bardzo smacznie
Monia 08.03.2014 18:40
Smakowicie wygląda, tylko jeść :)
adelajda 08.03.2014 17:36
często taki robię :)
patryska76 08.03.2014 16:18
Ciekawe danie ;-)
marcia7 08.03.2014 15:40
lubię azjatycki dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak