Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone

5.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt.
marchewka 1 szt.
rzepa 1 szt.
por 1 szt.
kapusta biała 1/4 szt.
pomidor 1 szt.
rosół warzywny 0,7 l
Ziele angielskie całe Prymat
Majeranek suszony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno szatkujemy, wrzucamy do garnka, dolewamy trochę wody, zalewamy wywarem warzywnym i wstawiamy do zagotowania.
Krok 1 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
2
Rzepę, marchewkę, por oraz ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Pomidor sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w ćwiartki. Z każdej ćwiartki wyjmujemy miąższ, a pozostałe części również kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
3
Do gotującej się kapusty wrzucamy marchewkę, dodajemy do smaku soli, 3-4 ziarenka ziela angielskiego i gotujemy 3-4 minuty.
Krok 3 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
4
Dodajemy rzepę oraz pora i gotujemy 6-7 minut. Doprawiamy majerankiem, wrzucamy ziemniaki i zmniejszamy ogień
Krok 4 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
5
Następnie odlewamy ok. 2 chochelki warzyw z bulionem.
Krok 5 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
6
Dodajemy do nich miąższ z pomidorów oraz 1/5 pokrojonych pomidorów i blendujemy. Po zblendowaniu wlewamy wszystko z powrotem do zupy. Na koniec dodajemy pozostałe części pomidora.
Krok 6 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
7
Podajemy zupę.
Krok 7 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak