Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 400 g (ugotowany)
czosnek 4 ząbki (rozgniecione)
cebula 1 szt. (pokrojona w kostkę)
olej rzepakowy 3 łyżki
kolendra 1 pęczek
rosół z kury Kucharek 1 litr
boczek 100 g (pokrojone w kostkę)
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Pieprz ziołowy mielony Prymat (do smaku)
kwaśna śmietana 4 łyżki (lub jogurt)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem

Kroki postępowania

1
Podsmażyć bekon na chrupiące chipsy i odłożyć do miseczki.
Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem  foto
2
Na oleju podsmażyć cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodać ugotowany bób.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem  foto
3
Całość doprawić pieprzem ziołowym, papryką ostrą i solą morską. Bób zalać rosołem z kury, gotować około 20 minut.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem  foto
4
Następnie zmiksować na jednolity krem.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem  foto
5
Podawać z kwaśną śmietaną, posiekaną kolendrą i podsmażonym chrupiącym bekonem.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak