Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 13. Hamburgery z kaparami, sałatą i pomidorami

5.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
cebula 1 szt. (drobno pokrojona)
kapary całe Smak 1 łyżka (posiekana)
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat 3 łyżki
masło 1/2 kostki (posiekanej)
jajko 1 szt. (roztrzepane)
bułka do hamburgerów 4 szt.
pomidor 1 szt. (plastry)
cebula czerwona 1 szt. (piórka)
sałata lodowa kilka liści
ogórki kwaszone 2 szt. (obrane, plastry)
serek topiony 4 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 13. Hamburgery z kaparami, sałatą i pomidorami

Kroki postępowania

1
W dużej misce wymieszać mięso, przyprawę do wołowiny, cebulę, jajko, masło i kapary, doprawić do smaku.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 13. Hamburgery z kaparami, sałatą i pomidorami foto
2
Z masy mięsnej uformować hamburgery.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 13. Hamburgery z kaparami, sałatą i pomidorami foto
3
Obsmażyć z każdej strony, a następnie piec ok. 6 minut (w zależności od ulubionego stopnia wysmażenia).
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 13. Hamburgery z kaparami, sałatą i pomidorami foto
4
Na patelni zrumienić przekrojone na pół bułki, posmarować serkiem połączonym z musztardą i pieprzem cayenne.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 13. Hamburgery z kaparami, sałatą i pomidorami foto
5
Na tak przygotowanym spodzie bułki ułożyć: sałatę, hamburgery, plasterek pomidora, ogórki i cebulę. Przykryć górną częścią bułki i podawać.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 13. Hamburgery z kaparami, sałatą i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 10.05.2015 14:01
ciekawie doprawione mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak