Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone a la szaszłyki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 400 g
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
natka pietruszki
cebula 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: mielone a la szaszłyki

Mieso umyć i przekręcić przez maszynkę.Dodać bułkę tartą,jajko,przyprawy i posiekaną natkę pietruszki.Dobrze wyrobić masę mięsną.Z mięsa wilgotnymi rękoma formować niewielkie kulki.Cebule obrać i pokroić w cząstki.
Na wykałaczki do szaszłyków nabijamy na przemian cebulę i kulkę mięsną.Tak przygotowane "szaszłyki"smażymy z wszystkich stron na rozgrzanym oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 31.03.2014 18:59
aż mi ślinka leci , poproszę o jednego szaszłyczka :)
Beatris 12.03.2014 10:32
Z pewnością smakowałoby mi.
Pyszota 12.03.2014 08:46
super pomysł
Czyki 12.03.2014 07:55
Cudowne smaki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak