Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pstrągi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4 szt
cytryna 4 plasterki
masło 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
pieprz
tymianek
sól
Papryka słodka mielona Prymat
cukier
bazylia
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pstrągi

Do przygotowania pstrągów użyłam suszonej natki pietruszki.

Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do oliwy z oliwek. Sól, pieprz, tymianek, paprykę, cukier, bazylię oraz suszoną natkę pietruszki wymieszać ze sobą.
Pstrągi umyć i osuszyć. Oprószyć przygotowaną mieszanką przypraw. Do środka każdego pstrąga włożyć po łyżce masła.
Z folii aluminiowej wyciąć 4 prostokąty tak aby swobodnie zwinąć w nich pstrągi. Każdy prostokąt folii skropić oliwą z oliwek. Na środek położyć pstrąga i plasterek cytryny, zwinąć.
Piec 25 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 12.03.2014 11:38
Smaczna ryba.
Pyszota 12.03.2014 08:46
pyszna rybka
sylwia_sl 12.03.2014 08:14
Najlepszy pstrąg jest właśnie tak przyrządzony
Czyki 12.03.2014 07:55
Taki pstrąg, to musi smakować:)
fotoviderek 12.03.2014 07:27
Uwielbiam pieczonego pstrąga :)
Romanowka 12.03.2014 06:59
jedna z moich ulubionych ryb, w pysznej wersji!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak