Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jajkiem sadzonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 500 ml
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 7 szt
masło 1 łyżeczka
sól szczypta
szynka 6 plastrów
ser żółty 25 dag
keczup pikantny do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jajkiem sadzonym

1. Mleko, mąkę, proszek do pieczenia, jajko,, 1/5 szklanki wody, sól oraz masło miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. W razie potrzeby dosypujemy mąki lub dolewamy odrobinę wody.
2. Smażymy jajko sadzone. W tym samym czasie na drugiej patelni smazymy naleśnika.
Gdy zarumieni się z jednej strony, przewracamy i na połowę kładziemy plaster szynki. Posypujemy startym serem i kładziemy jajko sadzone. Składamy na pół i podgrzewamy na małym ogniu z obu stron, aż ser się roztopi.
Zdejmujemy z patelni i możemy polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotydoroboty 04.03.2014 12:26
zdjęcie z gazety?
dodi 04.03.2014 12:15
ślicznie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak