Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłuszka zapiekane z żurawiną i orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
żurawina 100 g
serek homogenizowany 120 g
orzechy włoskie 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: jabłuszka zapiekane z żurawiną i orzechami

Jabłka dokładnie umyć. Przekroić u góry, tworząc z części z ogonkiem "przykrywkę". Ostrożnie wydrążyć gniazdo nasienne. Skropić cytryną. Do środka włożyć odcedzoną żurawinę i serek waniliowy. Następnie orzechy i na sam wierzch znów porcję żurawiny i kleks serka. Delikatnie przykryć odciętą częścią i wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika. Piec 20min. Podawać ciepłe z kleksem serka waniliowego lub ulubionego kremu.
/przepis na 3 porcje/

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 04.03.2014 08:23
super deserek
adelajda 03.03.2014 20:37
bardzo lubię opieczone jabłka
Triss 03.03.2014 18:13
uwielbiam pieczone jabłka. ;)
Monia 03.03.2014 18:12
W taki sposób jabłka jeszcze nigdy nie jadłam :)
idealme 03.03.2014 18:00
pyszności, palce lizać ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak