Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Marmurkowa z ciemną czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada gorzka 120 g
mleko 1 szklanka
jogurt naturalny 2 łyżeczki
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
jajko 5
masło 220 g
cukier 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Marmurkowa z ciemną czekoladą

Ubijamy masło na puzystą masę ,dodajemy do masła cukier ,podczas ubijania czy ucierania dodajemy jajka po kolei ,proszek do pieczenia ,dodajemy wanilię ,na koniec przesianą mąkę ,wlewać po woli mleko i jogurt naturalny .Wymieszać dokładnie .Czekolade rozpuszczamy , ciasto podzielić na pół do jednej połowy wlewamy masę ciemną ,czyli tą z czekoladą .Formę już wcześniej przygotowaną wysmarowaną masłem i bułka tartą .Wylewamy nasę raz ciemną i jasną .Pieczemy w temp 170 st około 60 minut.Dekorujemy sposobem dowolnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 08.08.2016 13:29
wyglada bardzo ladnie
Ela15 23.12.2015 06:50
pyszne ciasto
Wafelek2601 02.07.2014 08:30
ale pysznie wygląda
Czyki 04.03.2014 18:06
Poproszę kawałeczek tej pysznej babki:)
Margo1 03.03.2014 15:09
Dzięki , chociaż i tak nie wyszło mi tak jak potrzeba
kasiaw 03.03.2014 13:02
szybkie i smaczne ciacho
Romanowka 03.03.2014 12:30
prezentuje się rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak