Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
żurawina 10 dag
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z żurawiną

Filet z indyka rozciąć tak aby powstał plaster, posolić i po pieprzyć oraz natrzeć mięso przyprawą do drobiu. Następnie posypać żurawiną i zwinąć w rulon. Ułożyć na blaszce do pieczenia mięsa i piec w piekarniku 60 min ( najlepiej w rękawie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 08.03.2014 10:14
Bardzo lubię połączenie mięsa z owocami:)
Konczi 08.03.2014 08:36
uwielbiam takie mięsko :) pycha !
luna76 08.03.2014 07:59
Pyszności :)
Lidzia 08.03.2014 07:06
Ładnie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak