Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 i 3/4 szklanki
sól 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
oliwa 1/3 szklanki
woda 1/2 szklanki
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy

Na stolnicę wykładamy mąkę, sól, proszek do pieczenia, rozrabiamy ciasto dolewając wody i oliwy.

Dokładamy te przyprawy jakie chcemy do krakersów np. ja starłam ser żółty Bursztyn na drobnej tarce i dodałam do ciasta. Wyrabiamy ciasto.

Odstawiamy na 10 min. pod ściereczkę.

Dzielimy na 4 części i po kolei bardzo cienko rozwałkowujemy je.

Za pomocą radełka wycinamy paski i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 190 stopni i pieczemy 10-15 min. (trzeba pilnować aby się nie spaliły).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 08.03.2014 07:17
Lubię krakersy, ale sama nigdy nie piekłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak