Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 sztuki
majeranek 1 łyżeczka
papryka mielona 1/2 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
szpinak mrożony 150 gram
por cm
masło 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem

Kroki postępowania

1
Farsz: Por pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić por. Dodać szpinak i delikatnie go rozmrażać. Następnie smażyć jeszcze około 4-5 minut. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Zdjąć z ognia i ostudzić. Obrane ze skorupki jajko zetrzeć na dużych oczkach i dodać do szpinaku, wymieszać.
Krok 1 - Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem foto
2
Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Natrzeć mieszanką przypraw. Nałożyć farsz i ściśle zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce i smażyć na złoto z każdej strony, często obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.
Krok 2 - Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem foto
3
Smacznego!
Krok 3 - Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak