Przepis i sposób przygotowania na: Owoce grzechu warte, czyli gruszki w winie nadziewane mascarpone.
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
gruszki | 4 szt |
wino deserowe | 350-400 ml |
woda | 1 szklanka |
cukier brązowy | 2 łyżki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
cynamon | 2 łyżeczki |
Goździki całe Prymat | 1/2 łyżeczki |
cukier wanilinowy | 1 łyżeczka |
skórka pomarańczowa | 3-4 paski |
Krem: | |
cukier puder | 1 łyżeczka |
rum | 2 łyżeczki |
ser mascarpone | 125 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: