Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędliny i koncentratu

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 sztuka
wędlina 200 gram
koncentrat 3 łyżki
cebula 1 sztuka
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
masło 1 lyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędliny i koncentratu

Wędlinę lub kiełbasę (można dodać pół na pół) musimy zmielić w maszynce do mielenia mięsa.Do tak przygotowanej masy dodajemy pokrojona w kostkę cebulę oraz jajka ugotowane na twardo, dorzucamy 1 łyżkę masła i 3 łyżki koncentratu pomidorowego, doprawiamy sola i pieprzem , mieszamy dokładnie (najlepiej ręką) aż wszystkie składniki dokładnie się połączą w jedna masę. Smarujemy pastą pieczywo i wcinamy ze smakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 28.03.2014 15:29
pycha, super pomysł do zakąsek
Wiktoria29 07.03.2014 13:39
Warto wypróbować polecam!!!
adelajda 06.03.2014 21:04
bardzo lubię pasty
Zdzisław 06.03.2014 18:39
dla mnie pyszna potrawa
Lidzia 06.03.2014 16:33
Podoba mi się.
patryska76 06.03.2014 16:12
Interesujący przepis ;-)
Ola1984 06.03.2014 15:40
Uwielbiam pasty kanapkowe. Takiej jeszcze nie próbowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak