Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone puree z czarnuszką i pistacjami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt.
brokuł 1 szt.
czosnek 2 ząbki
sól
masło 1 łyżeczka
Czarnuszka nasiona Prymat 2 łyżeczki
pistacje

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone puree z czarnuszką i pistacjami

Kroki postępowania

1
Brokuł myjemy dokładnie i porcjujemy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - Zielone puree z czarnuszką i pistacjami foto
2
W międzyczasie dotujemy 2 nieduże ziemniaki.
W większym garnku praską rozdrabniamy dokładnie ziemniaki i brokuła. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i czarnuszkę a także rozkruszone na drobno pistacje - dodałam około 10 sztuk.
Krok 2 - Zielone puree z czarnuszką i pistacjami foto
3
Dodajemy masło i w razie potrzeby odrobinę mleka. Można dodać odrobinę soli i suszonego koperku.

Smacznego :)
Krok 3 - Zielone puree z czarnuszką i pistacjami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 06.03.2014 11:40
Ciekawe i smaczne puree.
kornelcia 06.03.2014 08:18
smakowicie podane
agnieszka131919 06.03.2014 07:55
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak