Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 500 g
gruszki 2 szt
jabłka 2 szt
ananas z puszki 3-4 krążki
sok z cytryny 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
sól
pieprz
margaryna do smażenia 2 łyżki
białe wino 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka na słodko

Wątróbkę umyć ,oczyścić i przekroić na połówki. Gruszki i jabłka obrać , wykroić gniazda nasienne i pokroić np. na ósemki–skropić sokiem z cytryny. Ananas wyjąć z puszki i pokroić w kostkę. Dwie łyżki margaryny roztopić na patelni , wrzucić wątróbkę i smażyć na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Przyprawić pieprzem ,rozmarynem, majerankiem , solą. Zdjąć z ognia, przykryć pokrywką i odstawić.
Na drugiej patelni rozgrzać pozostały tłuszcz , wrzucić wszystkie owoce i mieszając smażyć ok. 3-5 minut. Wątróbkę przełożyć na patelnię z owocami, podlać winem, wymieszać i jeszcze trochę podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niebieska 28.03.2014 15:33
bardzo podoba mi się ta propozycja
Wafelek2601 09.03.2014 08:37
Ciekawy przepis
gusia1000 07.03.2014 23:17
Trzeba tak spróbować zrobić.
malina 06.03.2014 13:58
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak