Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki cielęce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wołowa 15 dkg
tłuszcz 10 dkg
szczypiorek
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól
pieprz
zioła
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki cielęce

Wąrtóbkę oczyszczoną z błonek i tłusty kawałek wołowiny drobniutko posiekać.Szczypiorek równiez drobniutko posiekać i dodać do farszu. Dodać pozostałe składniki : jajka, sól, pieprz, tartą bułkę i zioła jakie lubimy- ja dałam majeranek.Wyrobić wszystko razem na gładką masę, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w mące i wrzucać na gorący bulion warzywny. Gotować do miękkości ok 2o-25 min.Takie pulpeciki można podawać do czystych zup.(Wątróbka powinna być cielęca , lecz nie ma jej w bazie danych i tak samo tłuszcz z wołowiny)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.03.2014 07:42
takich nigdy nie robiliśmy choć wołowina często gościła w domu
ben-ka 11.03.2014 21:10
Nie jadłam takich jeszcze....
Katarzyna/kate1980 08.03.2014 21:51
ciekawy pomysł na obiad
barbara11561 06.03.2014 12:11
na pewno smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak