Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z chorizo i pieczonej papryki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion wieprzowy 1,5 l
kiełbasa 150 g
cebula 1
papryka czerwona 2
pomidory krojone z puszki 400 g
por 1
czosnek 4 ząbki
papryczka chilli 1/2
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z chorizo i pieczonej papryki

Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w grube paski. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, paprykę grillować do miękkości na termoobiegu przez ok. 20 minut.
W garnku zagotować bulion. Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę chorizo w kostkę – podsmażyć na łyżce oleju, dodać łyżkę mąki i całość zasmażyć. Dodać do zupy razem z pomidorami. Gotować pod przykryciem ok. 15 minut.
Paprykę pokroić w cieńsze paski, por pokroić w krążki, posiekać papryczkę chili i czosnek. Warzywa dodać do zupy i gotować pod przykryciem jeszcze 10 minut. Doprawić słodką papryką, solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 05.03.2014 23:10
całkiem apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak