Przepis i sposób przygotowania na: Zmodyfikowany Chłodnik Litewski
Kroki postępowania
Ten prezentowany przeze mnie śmiało można nazwać Chłodnikiem Litewskim, ponieważ jego bazę stanowią młode buraczki (botwinka).
Jednak przepis ten jest nieco zmodyfikowany, jak zresztą wszystkie moje. Nie mniej jednak chłodnik mój, jest bardzo smacznym, szybkim i przede wszystkim ZDROWYM posiłkiem!
Ze względu na swój skład posiada cały bukiet witamin, które są bardzo ważnym elementem dla naszego organizmu, zwłaszcza w upalne dni!
UWAGA - Ja swojego chłodnika nigdy nie doprawiam przyprawami typu sól, czy pieprz, jak również nie dodaję gotowanego jajka.
Spożywam zawsze w naturalnej postaci, składniki idealnie komponują się ze sobą, dając niepowtarzalny smak, więc po co zabijać go przyprawami, jak można delektować się naturalnymi, świeżymi i zdrowymi warzywami i ziołami!
1. Tak jak pisałem wcześniej Chłodnik mój bazuje na młodych burakach (z mojej uprawy)