Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 4 liście
szpinak 450 g
ser biały 250 g
pieprz 2 szczypty
sos beszamelowy 1 op
ser żółty 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem

Kroki postępowania

1
Składniki:

4 liście białej kapusty
1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego Hortex
250 g sera twarogowego chudego
czarny pieprz do smaku
sól morska do smaku


Dodatkowo:

1 op. sosu beszamelowego
100 g żółtego sera.




Szpinak przekładamy do miski.
Krok 1 - Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem foto
2
Mieszamy z serem twarogowym.Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Krok 2 - Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem foto
3
Liście z kapusty zaparzamy we wrzątku ,odcinamy twarde łyko.
Na liście nakładamy po porcji farszu.
Krok 3 - Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem foto
4
Zawijamy tj. zwykłe gołąbki.Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4 - Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem foto
5
Zalewamy przygotowanym wg przepisu na opakowaniu sosem beszamelowym i posypujemy startym serem.
Krok 5 - Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem foto
6
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 1 godzinę.
Krok 6 - Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 03.01.2016 11:45
super pomysł, muszę wypróbować
pierniczkowo 27.02.2014 11:12
takich jeszcze nie jadłam :)
caralajna 26.02.2014 21:45
lubię jarskie dania, fajny pomysł
aginaa 25.02.2014 18:39
fajny pomysl
babajaga1969 25.02.2014 13:14
smaczne gołabki
olkaaa 25.02.2014 08:20
jeszcze takich nie jadłam
Christopher 24.02.2014 19:34
Ciekawa propozycja.
Romanowka 24.02.2014 19:02
super gołąbki! takie dania mogłabym jeść codziennie :)
Monia 24.02.2014 18:48
Bardzo ciekawa propozycja na gołąbki :)
patryska76 24.02.2014 18:43
Świetny pomysł ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak