Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielny rosół

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa
mięso wołowe 40 dag
marchew 1 sztuka
pietruszka
seler korzeniowy
por 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat 4-5 ziarenek
ziele angielskie 1-2 ziarenka
lubczyk świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielny rosół

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gdy się zagotuje dodajemy wyczyszczone i obrane warzywa oraz cebulę, którą wcześniej opiekamy z każdej strony na ogniu. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie oraz lubczyk. Wszystko gotujemy na bardzo małym ogniu jak najdłużej.
Krok 1 - Niedzielny rosół foto
2
Podajemy z makaronem nitki.
Krok 2 - Niedzielny rosół foto
3
Wierzch posypujemy zieloną pietruszką.
Krok 3 - Niedzielny rosół foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 26.02.2014 07:47
dobry rosołek)
gosiag 23.02.2014 22:37
domowy rosolek pycha
AZgotuj 23.02.2014 17:05
Tej zupy nie może nie być w niedzielę;)
patryska76 23.02.2014 16:56
Nie ma to jak domowy rosołek ;-)
magda1976 23.02.2014 16:44
Moje dzieci mówią, że niedziela bez rosołu to niedziela stracona!
DorotaZ 23.02.2014 16:33
Rosół w niedziele to już tradycja:) Uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak