Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort kokosowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1
budyń kokosowy 2
mleko 1 litr
wiórki kokosowe 1 szklanka
migdały płatki 1/2 szklanki
kremówka 1 szklanka
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: tort kokosowy

Biszkopt przekroić na 3 części. Każdą jedną z nich dowolnie nasączyć. Następnie przygotować budyń według przepisu na opakowaniu. Wystudzić go. Dodać do niego wiórki kokosowe i płatki migdałowe. Powstałą masą przekładać biszkopty. Na końcu ubić kremówkę z cukrem waniliowym i posmarować wierzch toru oraz boki. Dowolnie udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 26.11.2013 08:19
Ciekawy pomysł na szybki i smaczny tort.
zuzanna6 03.11.2010 07:39
te smaki mi odpowiadają
Sloneczko222 05.10.2010 20:33
Pysznie wygląda:) lubię torty:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak