Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz śląski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 0,5 kg
cebula 2 szt.
ziemniaki 4 szt.
marchewka 2 szt.
przecier pomidorowy 1 słoiczek
kminek 1 szczypta
przyprawa do potraw Kucharek 1 szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz śląski

1. Mięso wołowe kroimy na małe kawałki
2. Przesmażamy mięso wraz z cebulką
3. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą
4. Gotujemy ok. 1 godzinę (aż mięso zmięknie)
5. Dodajemy ziemniaki i marchewkę (aż zmiękną)
6. Dodajemy przecier pomidorowy
7. Dodajemy: kminek, i pieprz kajeński
8. Na koniec dodajemy jajko (surowę) i "fyrlamy"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak