Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kremem orzechowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Rolada:
jaja 4 szt
cukier 5 łyżek
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia łyżeczka
mąka 3 łyżki
Krem:
jaja 2 szt
cukier 3/4 szklanki
margaryna 25 dkg
orzechy mielone szklanka
kakao łyżka
DODATKOWO:
cukier puder łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kremem orzechowym

Rolada:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, ubijać dalej dodając powoli mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszane razem. Wylać ciasto na natłuszczoną brytfannę. Piec do "suchego patyczka" w 180 stopniach. Gorący biszkopt zwinąć szmatką w roladę.

Krem:
Jaja ubic na parze z cukrem, osobno utrzeć margarynę,dodać masę jajeczną do utartego masła po czym wsypać zmielone orzechy i dodać płaską łyżkę kakao. Gotowy krem dać na 15 minut do lodówki (odłożyć jedną łyżkę) po czym rozsmarować na roladzie biszkoptowej. Zwinąć roladę i górę ciasta posmarować odłożonym wcześniej kremem, posypać delikatnie cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 06.02.2016 13:56
pyszna rolada
adelajda 22.02.2014 17:13
dobra roladka :)
KasiaK90 22.02.2014 15:46
uwielbiam takie! szczególnie z kremem na parze
agnieszka214 22.02.2014 12:53
bardzo pyszny pomysł
halina17 22.02.2014 12:48
Lubię roladę.
Krzysztof15 22.02.2014 12:39
super roladka
Agata3 22.02.2014 12:38
znakomita ta rolada :)
AZgotuj 22.02.2014 11:38
smaczna, orzechowa najlepsza:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak