Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ogórkiem kiszonym

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 600 g
cebula 1
marchewka 1
pomidory suszone 3 z zalewy
chili Prymat szczypta
papryka czerwona pół łyżeczki
rosół 1 l
ogórki kiszone 3
ziemniaki 3
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ogórkiem kiszonym

Mięso pokroić w kostkę, niezbyt drobną, jak na szaszłyki. Marchewkę obrać i pokroić na plasterki, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko włożyć do garnka, dodać przyprawy i posiekane suszone pomidory, podsmażyć aż mięso zacznie się rumienić. Podlać rosołem i gotować do miękkości, Następnie dodać pokrojone ziemniaki w kostkę i paprykę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie,na koniec dodać ogórki kiszone pokrojone w kosteczkę. W razie potrzeby dodać odrobinę wody.
Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak