Przepis i sposób przygotowania na: placek z masa z nutelli
tak samo postępujemy z biszkoptem różowym tylko do niego dodajemy kisiel lub jeśli ktoś ma barwnik to zamiast kisielu mozemy go użyć (dajemy szczypte).Pieczy ok 30 min.
Biszkopt kakaowy przygotowujemy jak i jasny tylko dodajemy kakao i mozemy dodać 0,75 szkl maki.
Masę karpatkową przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu lub mozemy przygotować mase budyniową.
Masa z nutelli- słoik z nutella lekko rozgrzewamy w wodzie i dodajemy do miski w której pokruszylismy na drobno wafle. Wszystko razem mieszamy.
galaretka w owocach- brzoskwinie odsączmy z zalewy. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl wody wykorzystujac zalewe i dolewajac reszte wody odstawiamy galaretke do stęznia. Gdy zacznie tężeć mieszamy z pokrojonymi owocami.
bita śmietana- śmietanę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy będzie ubita dodajemy rozpuszczona żelatyne i wszystko razem mieszamy. Możemy użyć 0,5 l śmietany 30%
Przełozenie ciasta: biszkopt jasny - masa z nutelli- biszkopt różowy-masa karpatkowa- biszkopt ciemny dzielimy na paski i między paskami dodajemy tęzejace owoce na wierzch smarujemy ubitą śmietanę