Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka miodowo-pomidorowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
miód 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
olej sezamowy 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka miodowo-pomidorowe

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć. Do miseczki przełożyć miód i dodać sos sojowy. Wymieszać dobrze. Dodać olej, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i dobrze wymieszać aby składniki marynaty dobrze się połączyły.
Krok 1 - Udka miodowo-pomidorowe foto
2
Udka obficie posmarować marynatą i odłożyć pod przykryciem do lodówki na 2-3 godziny. Przełożyć do naczynia do zapiekania lub żaroodpornego. Piekarnik rozgrzać do 220 st, następnie zmniejszyć do 200 st i piec mięso około 50-60 minut.
Krok 2 - Udka miodowo-pomidorowe foto
3
Po wyjęciu z piekarnika zostawić na 2-3 minuty aby mięso odpoczęło. Smacznego!
Krok 3 - Udka miodowo-pomidorowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 02.03.2014 07:59
bardzo dziękuję:) serdecznie polecam do przygotowania:)
Megg 01.03.2014 21:41
Pyszniutkie takie udka :-)
gosia561 01.03.2014 14:48
apetycznie podane
Zdzisław 01.03.2014 14:28
dla mnie smaczna potrawa
adelajda 01.03.2014 14:24
moje smaki
SylwiaMagdaSabin 01.03.2014 13:50
Super wygląda
Lidzia 01.03.2014 13:39
Miód i pomidory, to co lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak