Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone cebule faszerowane wołowiną Tomka Jakubiaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 4 szt.
karkówka 200 g (wołowa)
rozmaryn kilka gałązek
papryka mielona 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
skórka z cytryny
sól
pieprz
ocet balsamiczny 1/4 szklanki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
miód 5 łyżek
czosnek 3 ząbki
żółty ser ostry 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone cebule faszerowane wołowiną Tomka Jakubiaka

Tomek Jakubiak poleca:
Ocet wlej do garnuszka, dodaj wino, miód i czosnek. Wstaw na ogień i gotuj, aż zgęstnieje.
Wołowinę zmiel dwa razy na średnich okach i dopraw posiekanym rozmarynem, papryką, kminem, pieprzem i papryką oraz skórką z cytryny.
W cebuli odetnij końcówkę i wydrąż środek. Cebule nafaszeruj mięsem i wstaw każdą do osobnego pojemniczka żaroodpornego lub do jednej brytfanki. Zalej sosem i piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Na 10 minut przed wyjęciem posyp cebule startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 03.04.2014 18:40
Smakowite :)
gielbar 03.04.2014 17:30
Znakomita marynata
jasiek 01.04.2014 15:15
piękne kolory
Kulinarna Ja 01.04.2014 11:05
Pięknie się prezentują. Jestem bardzo ciekawa smaku!
MarchiochaKucharzy 28.03.2014 14:21
świetny przepis , na pewno spróbuje!
Doradca Smaku 27.03.2014 20:40
Przepis wygląda smakowicie!
kecaj0075 27.03.2014 20:37
Wszystko co Jakubiaka jest super:D
Kolorowa 28.02.2014 17:21
ale to super wygląda !
adelajda 28.02.2014 16:57
chętnie zjem jedną :)
DorotaZ 28.02.2014 16:32
Rewelacyjny przepis:)
Barbara13 28.02.2014 14:36
Jak dla mnie rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak