Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserek łasucha

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 sztuki
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
śmietanka kremowa 1/2 szklanki
cukier puder 2-3 łyzki
rodzynki
czekolada deserowa
twarożek 1/2 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek łasucha

Mój "Serek na deserek" podzieliłam na dwie części.Żółtka zmiksowałam z dwoma łyżkami cukru. Żelatynę rozpuściłam w gorącym mleku, galaretkę rozpuściłam w półtorej szklanki wrzacej wody.Połowę serka zmiksowałam z ubitymi żółtkami dodając większą część płynnej żelatyny i rozlałam do 4 pucharków. Drugą część serka ubiłam z cukrem pudrem, dodałam połowę tężejącej galaretkii resztę żelatyny i rozłożyłam do pucharków. Śmietankę ubiłam na sztywno dodając na końcu troszkę cukru pudru wg smaku i rozdzieliłam wraz z rozdrobnioną galaretką do pucharków. Na wierzch dałam troszkę rodzynków i czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 10.03.2014 06:32
smakowite słodkości
barbara11561 09.03.2014 11:57
pyszny deserek
kaprysiek 27.02.2014 20:56
Fajny pomysł z czekoladą i rodzynkami na wierzchu, zawsze daję je na dno lub do środka. Spróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak